A fost acordat premiul Pro Harghita episcopului Tamás József

0

Borboly Csaba: Pentru un scop nobil mai multe persoane se pot aduna la un loc

A fost acordat premiul Pro Harghita episcopului Tamás József

Consiliul Județean Harghita acordă în fiecare an Premiul Pro Harghita ca recunoaștere și apreciere a activității unor personalități marcante ale județului Harghita care, prin activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea și renumele județului.

În cadrul ședinței festive de azi, 20 decembrie, desfășurată în sala de festivități a colegiului Liceului Teologic Romano Catolic Segítő Mária  a fost votată în unanimitate nominalizarea din acest an pentru acordarea premiului Pro Harghita, în persoana episcopului Tamás József.

„ Indiferent de etnie, religie, orientare politică, votul de azi ne arată că pentru un scop nobil  mai multe persoane se pot aduna la un loc, reieșind din această lucrare aprecierea persoanei episcopului Tamás József. Premiul Pro Harghita nu reprezintă finalul unei activități, ci, dimpotrivă o continuare. Acordarea acestui premiu ne invită să reflectăm la activitatea episcopului în slujba comunității, la îndemnul său de a ne gândi la ceilalți și nu la noi” a apreciat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Vădit surprins de acest moment, episcopul Tamás József a oferit asistenței o nouă lecție de smerenie în deplin acord cu cea din urmă săptămână a Adventului, considerând că, prin activitatea sa, nu a făcut altceva decât să fructifice darul divinității, îndemnându-i pe cei prezenți la a sluji și construi comunitatea în slujba căreia se află.

Miercurea Ciuc, 20 decembrie 2021